Spørgsmål og svar

Koster det noget at kontakte jer?

Nej. Nogle mennesker har stadig den opfattelse, at ”taxametret tikker” fra det sekund, vi besvarer telefonen. Det er helt forkert. Du kan naturligvis ringe, e-maile eller komme forbi for at få en vurdering af, om vi kan hjælpe dig med en given juridisk udfordring – og et estimat på, hvad det i givet fald vil koste.

Er jeg forpligtet til at bruge jer, hvis jeg først har henvendt mig?

Nej. Selvom du har fået en overordnet vurdering af dit behov for advokatbistand, og vi har givet dig et estimat på prisen, er du helt frit stillet til at sige nej tak. Og gør du det, kommer der stadig ikke nogen regning for vores første snak.

Hvad koster det, hvis jeg vælger at bruge jer?

Vi arbejder med timepriser, som afhænger af det arbejde, der udføres:Vores regninger er 100 % åbne og gennemskuelige. Vi udarbejder desuden specificerede arbejdsnotater, som du modtager sammen med regningen. Du kan med andre ord se præcist, hvad du har fået for pengene.

Hvordan ved jeg, om jeg overhovedet har brug for en advokat?

Start med at spørge os. Det koster ikke noget at give os en kort beskrivelse af din situation og få en vurdering af, om vi kan hjælpe dig – og i givet fald hvordan.

Hvilken advokat skal jeg vælge?

Advokatfirmaet Lindquist dækker forskellige juridiske kompetencer. Det vigtigt man vælger en advokat man har tillid til og en advokat hvor man har forståelsen for arbejdsgangen.

Er I forsikret, hvis I laver en fejl?

Ja. Alle advokater har en lovpligtig ansvarsforsikring. Derfor er du sikker på at få erstatning, hvis vi rådgiver dig forkert, overser noget i en sag eller på anden vis påfører dig et økonomisk tab.Advokaterne er ansvarsforsikret og firmaet har stillet garanti efter de af Advokatsamfundet fastsatte regler. Ansvarsforsikringen dækker al advokatvirksomhed.

Laver I andet end at føre retssager?

Absolut. Har man set mange amerikanske retssalsdramaer i fjernsynet, kan man nemt få det indtryk, at advokater altid sidder i retten og råber ”protest!” i tide og utide. Det billede er imidlertid temmelig langt fra virkeligheden, selvom nogle af vores advokater også procederer, afhører vidner og den slags.En meget stor del af vores arbejde handler dog om at rådgive vores kunder om forskellige juridiske områder. Og i øvrigt er det altså langt fra alt vores arbejde, der handler om en tvist mellem to eller flere parter. Vi hjælper også med at stifte selskaber, gennemføre generationsskifter, udarbejde ansættelseskontrakter, lave skøder, ægtepagter og testamenter, formulere salgsbetingelser o.m.m

Forholder I jer som forsvarsadvokater til spørgsmålet om skyld?

I princippet nej. Skyldsspørgsmålet afgøres af en dommer eller et nævningeting. Vores opgave som forsvarsadvokater er at forholde os til fakta. Vi skal med andre ord sikre, at alle sten i sagen er vendt, og at alle informationer er behandlet korrekt, så den anklagede i hvert fald ikke dømmes på et mangelfuldt eller ligefrem forkert grundlag. Det er ganske enkelt hele kernen i et retssamfund som det danske – og i princippet om, at enhver er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.